Skip to main content

Archeologiehuis Zuid-Holland

Vorige week is de nieuwe website van het Archeologiehuis Zuid-Holland / Romeins Museum online gegaan. Het Archeologiehuis Zuid-Holland is enig in zijn soort en toont de bezoeker op unieke wijze een overzicht van de rijke geschiedenis van de provincie Zuid-Holland middels een breed scala aan archeologische vondsten, nieuwe media en opdrachttafels. De prehistorie (v.a. mesolithicum 8000 voor Chr.), de Romeinse periode (van 12 v. Chr. tot 406 n. Chr) en de middeleeuwen (406 n. Chr. tot 1500 n. Chr.) komen zo op een bijzondere manier tot leven. Tevens wordt er aandacht besteed aan vondsten van na de Middeleeuwen. Op de website is uitgebreide informatie te vinden wat er te doen is, wat er te zien is, maar ook over de collectie, lezingen en andere aanverwante informatie.

Geef een reactie