Skip to main content

Website Oosterscheldekreeft.nl

Vandaag is de nieuwe website van Oosterscheldekreeft.nl online gegaan. De Oosterscheldekreeft is een bijzonder en uniek ‘product’ uit de Oosterschelde. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat door de afwijkende DNA-structuur, ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld, de Oosterscheldekreeft een fijnere en zachtere smaak heeft. Bovendien staat de versheid van de Oosterscheldekreeft garant voor een hoogwaardig kwalitatief product. Verder kenmerkt de Oosterscheldekreeft zich door de duurzame visserijmethode. De website is een initiatief van Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. Sinds haar oprichting in 2000 heeft de stichting gewerkt aan de promotie van de Oosterscheldekreeft op het eiland Schouwen-Duiveland, in Zeeland, in Nederland en in het buitenland. Om dit doel te bereiken is de promotie niet alleen voorbehouden aan de Oosterscheldekreeft, ook andere Zeeuwse culinaire streekproducten worden hierbij betrokken. Naast de promotie van de Oosterscheldekreeft is ook de bescherming van deze kreeft van groot belang.

oosterscheldekreeft.nl

Geef een reactie