Skip to main content

Secret City Trails

Al geruime tijd ben ik betrokken bij de (door)ontwikkeling van Secret City Trails. Secret City Trails neemt reizigers en bezoekers mee op stedelijke avonturen waarbij ze een spoor (trail) van cryptische aanwijzingen oplossen via een webapp (geen downloads nodig) en ele trail neemt spelers mee om een ​​stad te (her)ontdekken. Via de website kunnen mensen online een route selecteren en kopen. Vervolgens krijgen ze een unieke link toegestuurd die ze openen in de browser van hun telefoon. Ze begeven zich naar het begin van het parcours (aangegeven op de website) en drukken op START om de eerste aanwijzing te ontvangen. Bij elke aanwijzing ontvangen spelers informatie over de bezienswaardigheden en het gebied waarin ze zich bevinden, evenals aanbevelingen voor verborgen juweeltjes en prachtige cafés en bars. De routes zijn een speelse, unieke en onafhankelijke manier om een ​​stad te ontdekken. Er zijn inmiddels trails in meer dan 50 steden in geheel Europa. Sommige steden hebben zelfs meerdere trails zodat er altijd een trail is die aansluit bij de wensen en interesses van de spelers. Het technische ‘geneuzel’ waar ik me vooral mee bezig houd: De basis van het systeem is een Django-applicatie. Hierin kunnen de ‘creators’ (de lokale makers van de trails) hun trail uploaden. Een upload bestaat onder andere uit de route, gps-coördinaten, vragen, antwoorden, handige tips, wetenwaardigheden, etc.. Na het aanschaffen van een trail door een bezoeker; dat kan via de eigen website (WordPress) maar ook via externe partijen zoals Rezdy, GetYourGuide, Musement, worden de gegevens toegevoegd aan de backend-applicatie. De speler ontvangt vervolgens automatisch zijn informatie in de mailbox. De backend-applicatie biedt allerlei toepassingen voor het beheer alsmede uitgebreide statistieken en pay-out mogelijkheden. Dit is een project waarbij diverse toepassingen naadloos zijn geïntegreerd: WordPress, Stripe, Django, Python, Slack, Sendgrid, Git, Heroku en andere.

secretcitytrails.com

Geef een reactie