Webdesign, communicatie en vormgeving

Onderhouds-abonnementen

Nadat de Joomla- of WordPress-website is opgeleverd kun je zelf de teksten en foto's aanpassen, dat is immers de kracht van het CMS. Houdt er echter rekening mee dat jouw website ook technisch onderhoud nodig heeft.

Joomla en WordPress krijgen vaak ten onrechte de naam een onveilig CMS te zijn waarin hackers vrij spel hebben. De ontwikkelingen binnen Joomla en WordPress gaan razendsnel. Met grote regelmaat komen er nieuwe updates van Joomla en WordPress en eventueel geïnstalleerde extensies uit. Om een website veilig, snel en betrouwbaar te houden is het daarom van groot belang de website goed te onderhouden. Bij het grootste deel van de Joomla en WordPress websites die gehackt worden gaat het om websites die niet onderhouden zijn. Je kunt dit risico aanzienlijk verkleinen door altijd de laatste stabiele versie van Joomla en WordPress en extensies te gebruiken. Voorkomen is altijd beter en goedkoper dan genezen.

JOOMLA / WORDPRESS ONDERHOUDSABONNEMENT
Iedere website bestaat uit een aantal softwarecomponenten: de basissoftware en de geïnstalleerde software extensies zoals componenten, modules, plugins, taalbestanden en templates. Een onderhoudsabonnement zorgt er voor dat al deze componenten van jouw website altijd draaien op de meest actuele versies. Met het onderhoudsabonnement neemt INTERWEAVE het onderhoud en monitoring uit handen en ben je verzekerd van een veilige en stabiele Joomla/WordPress-website. Het onderhoudsabonnement is ook beschikbaar voor websites die niet door mij zijn ontwikkeld.

INTERWEAVE controleert regelmatig of er zaken moeten bijgewerkt op jouw website. Ik neem zelf het initiatief tot het uitvoeren van noodzakelijke updates. Voordat een update wordt geïnstalleerd wordt altijd een volledige backup gemaakt van uw website en de bijbehorende database.

JOOMLA/WORDPRESS UPDATES EN MIGRATIES
Er zit een verschil tussen updates en upgrades (migraties). Een update is een aanpassing binnen dezelfde hoofdversie van Joomla of WordPress, bijvoorbeeld van Joomla versie 2.5.4 naar versie 2.5.5. Een update past alleen de bestanden aan en niet de database structuur en inhoud.

Een upgrade of migratie naar bijvorbeeld de nieuwste Joomla hoofdserie 2.5.x vanuit een eerdere Joomla versie (Joomla 1.0, 1.5, 1.6 of 1.7) is veel ingrijpender. De onderhoudsabonnementen voorzien alleen in updates. Voor Joomla of WordPress-migraties kunt u een offerte op maat opvragen.

Het onderhoudsabonnement bestaat uit:

initi Initiële optimalisatie
Voordat het reguliere onderhoud start scan ik de website eerst op eventuele aanwezige veiligheidsproblemen en lossen deze op. Ook optimaliseer ik de bescherming tegen hackers.
joomlaupdates Joomla updates/WordPress updates
Binnen een serie van Joomla of WordPress verzorg ik de updates als er een nieuwe versie wordt uitgebracht. Joomla of Wordpress-upgrades (bijvoorbeeld van Joomla 2.x naar Joomla 3.x) vallen hier niet onder want daar komt net iets meer bij kijken.
extensieupdates Extensie updates
De extensies die gebruik maken van het extensie update systeem, update ik naar de laatst beschikbare versie. Extensies zonder update systeem vallen onder het maatwerk-onderhoudsabonnement.
opschonen Opschonen en optimaliseren
Ongebruikte en tijdelijke websitebestanden worden verwijderd. De database wordt opgeschoond en de database tabellen worden geoptimaliseerd. Zo blijft de website schoon en optimaal presteren.
monitoring Monitoring
Mijn monitoringstools houden de website 24 uur per dag in de gaten, zo weet ik als eerste als een website niet functioneert of pagina's traag laden. Indien nodig kom ik in actie om problemen op te lossen.
veiligheidsscan Veiligheidsscan
Ik controleer de website op veiligheidsproblemen en sporen pogingen tot hacken op. Waar nodig verbeter ik aan de hand van de analyses de veiligheid van de website.
backups Backups
Het hebben van een website backup geeft altijd een prettig gevoel. Ik zorg ervoor dat recente backups van zowel de website als de database beschikbaar zijn. Deze worden op een aparte server beveiligd opgeslagen.

ONDERHOUDSABONNEMENTEN

 Standaard Plus Maatwerk
Initiële optimalisatie Bij aanvang   Bij aanvang   Bij aanvang
Joomla/WordPress-updates Maandelijks   Wekelijks   Dagelijks
Extensie updates Maandelijks   Wekelijks   Dagelijks1
Opschonen en optimaliseren Maandelijks   Wekelijks   Dagelijks
Monitoring -   24/7   24/7
Veiligheidsscan Maandelijks   Wekelijks   Dagelijks
Backups Wekelijks (max 2)   Dagelijks (max 7)   Dagelijks (onbeperkt)
 
 
 
   

€ 9,95

per maand
   

€ 19,95

per maand
  vanaf

€ 25,95

per maand

1Bij het maatwerk abonnement worden ook extensies die niet gebruik maken van het Joomla of WordPress update systeem bijgewerkt.

INTERESSE IN EEN ONDERHOUDSCONTRACT?
Neem contact met mij op voor het bestellen van een Joomla onderhoudsabonnement of het bespreken van de mogelijkheden voor een maatwerk onderhoudsabonnement.

De Joomla-onderhoudsabonnementen hebben een looptijd van een jaar. De kosten worden vooraf gefactureerd. Het abonnement wordt telkens aan het einde van de contractsperiode verlengd voor nog een jaar, tenzij je minimaal één maand voor het einde van de periode aangeeft dit niet te willen.

Gebruikmaken van mijn kwaliteiten? Mail me, of bel me op 06 54 210 190.